Martijn Lukaart, Gardian: Sensor en app plantverzorging

Florian van Santen (Blinklane) – De Business Case

Florian van Santen is gepassioneerd over technologie die organisaties en het werken in deze organisaties drastisch zal veranderen. Technologie als Internet of Things (IoT), Big Data, Kunstmatige Intelligentie (AI) en Robotica zal een grote impact hebben op alles wat we doen. Florian richt zich naast de technische kant met name op de zakelijke waarde van deze technologieën. Als consultant bij BlinkLane helpt Florian organisaties om nieuwe concepten en businessmodellen te ontwikkelen. Hij heeft ruime ervaring met het in korte tijd creëren van nieuwe (digitale) producten en diensten aan de hand van data uit IoT- en AI-toepassingen.

Voor meer informatie over IoT:

Meer informatie over BlankLane: www.blanklane.com

 

Hans Moonen (CGI & Universiteit Twente)

Hans Moonen is sinds 2000 actief op het raakvlak van logistiek, procesverandering en ICT. Hans is als universitair docent verbonden aan de Universiteit Twente, waar hij doceert en toegepast onderzoek doet met studenten en een promovendus naar ketenregie en ICT toepassing binnen de logistiek. Daarnaast werkt hij als consultant bij CGI. Binnen CGI is Hans de expert hoe ICT in te zetten binnen logistieke ketens, transport en mobiliteit. Hij heeft uitgebreide ervaring in het realiseren van nieuwe vormen van (samen)werken binnen logistieke ketens. Daarbij maakt hij gebruik van gamification en andere ‘out-of-the-box’ benaderingen die aansluiten bij de motivatie en interesse van verschillende betrokken partijen. Een voorbeeld is de ‘best-driver app’ waar het gebruik van IoT op een creatieve en aansprekende manier wordt gestimuleerd onder vrachtwagenchauffeurs.

Meer informatie: https://nl.linkedin.com/in/hansmoonen

Sander Merkx (Mieloo en Alexander) – RFID-enabled tuinbouwketens

Mieloo & Alexander Business integrators is een consultancy en system integrator, gespecialiseerd in het innoveren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen en waardeketens met behulp van innovatieve IOT, AutoID en RFID technologie. Wij ontwerpen, bouwen en implementeren geavanceerde systeem oplossingen voor klanten in productie, (agro)logistiek en retail, klantspecifiek of uitgaande van onze modulaire/geïntegreerde standaard oplossingen.

Meer informatie: www.mielooandalexander.com

Rahul Tomar (Tsenso, start-up METRO Accelerator) – Fresh Index

De Fresh Index is de nieuwe ‘vervaldatum’ voor voedsel in plaats van de nu gebruikte houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voedsel.
Deze datum wordt niet afgedrukt, maar kan via een app worden uitgelezen en digitaal weergegeven worden op digitale prijskaartjes en in online supermarkten. Dit draagt bij aan vermindering van voedselverspilling, aangezien door temperatuurmonitoring de vervaldatum wordt bepaald. En via de index de datum automatisch wordt geüpdatet.

Meer informatie: http://tsenso.com/en/

Manfred van der Voort – ICR3ATE | Digital Makers Lab | The Things Network

Manfred van der Voort heeft ruim 25 jaar ervaring met het (her)ontwerpen, ontwikkelen, inrichten en beheren van IT. Daarbij is hij vanuit verschillende functies en rollen betrokken geweest bij projecten gericht op nieuwbouw, uitbreiding en integrale kwaliteitsverbetering van ICT-infrastructuren. De laatste jaren is hij werkzaam voor het Makerslab in Ede. Het Digital Makers Lab is een zakelijke ontwerp-, samenwerk- en maakplaats voor mechanica, elektronica en software in het IoT tijdperk. Anders gezegd een high tech werkplaats voor professionals die zelf connected & smart producten en services willen ontwikkelen of (deels) laten ontwikkelen. Daarnaast houdt hij zich, met ICR3ATE en Digital Makers Lab, bezig met rapid product prototyping.

Voor meer informatie: www.icr3ate.nl

 

Robin Puthli – iTude Babbler

“Babblers zijn kleine herbruikbare draadloze apparaten. U bevestigt ze bijvoorbeeld aan de binnenkant van een container of aanhangerdeur net voordat u de deur vergrendelt. Ze volgen de volledig zending van het begin tot aan het einde en houden deuropeningen, temperatuur en schokken bij. Deze informatie kunt u inlezen via een app via uw smartphone, of real-time ontvangen via de LoRa en NB-IoT netwerken van KPN en T-Mobile. Download een app op je smartphone of boordcomputer en je kunt Babbler meteen gebruiken. Alle inspecties die tijdens de zending zijn gemaakt, zijn zichtbaar op een dashboard. Babblers kunnen eenvoudig worden bevestigd met een magnetische houder of dubbelzijdige tape. Achteraf kunnen ze worden verwijderd zonder de wagen te beschadigen.”

Voor meer informatie: http://www.babbler.io/

Daan Boersma – KPN LoRanet

LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’. De technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Het is een landelijk dekkend netwerk specifiek voor IoT toepassingen. LoRa maakt het mogelijk om in de toekomst miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, over een lange afstand te verbinden met internet. Door middel van een chip voor ieder apparaat in elke sector wordt het eenvoudig om objecten te lokaliseren en te volgen.

Voor meer informatie: KPN LoRa

Robbert Robbemond (Wageningen University & Research) en Gitta Ten Hoope (Royal FloraHolland) – IQ Flora

IQ-Flora is een innovatief systeem dat de productkwaliteit van rozen in de keten ‘real time’ in de gaten houdt. Dankzij kunstmatige intelligentie en het gebruik van sensoren bewaakt en voorspelt IQ-Flora de productkwaliteit van rozen. IQ-Flora combineert een softwaremodule voor kwaliteitsvoorspelling met real time data van sensoren en aanvullende kwaliteitsinformatie via een smartphone-app. Hierdoor kan de totale naoogstfase – van producent tot retailer – continu gestuurd worden op basis van het verwachte vaasleven, de bloemopening en mogelijke ethyleenschade. Zo krijgt de consument een roos van hogere kwaliteit en de ketenpartners minder uitval en lagere logistieke kosten.