DaVinc3i Community Series 2 – Internet of Things in de sierteeltsector

Na een succesvolle serie bijeenkomsten rondom Internet of Things (IoT) in de sierteeltketen eind 2017 organiseert de DaVinc3i Community een nieuwe serie van vier bijeenkomsten rondom IoT.

Internet of Things is niet meer weg te denken in de maatschappij. Niet alleen mensen zijn de hele dag online, maar ook dingen. Dat kan ook gelden voor machines, vrachtwagen,  koelcellen en producten binnen de sierteeltketen. Hoe speel je hier als één van spelers in de keten op in? Maak in vier middagsessies kennis met de mogelijkheden en inpasbaarheid van IoT op je eigen bedrijf. Laat je inspireren door de nieuwste inzichten en ontdek concrete mogelijkheden en kijk waar kansen liggen binnen jouw eigen bedrijf en keten.

In vier stappen experimeten met IoT

In deze series komen alle facetten rondom Internet of Things aan bod. Experts, onderzoekers, ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de sector laten je kennismaken met onder andere hardware en software; organisatie op bedrijfsniveau en in de keten; data-management en privacy op je eigen bedrijf en in de keten.

Voor wie

Geïnteresseerden vanuit de sierteelt sector: kwekers, handelaren, logistiek dienstverleners, sectorvertegenwoordigers, en brancheorganisaties die ervaring op willen doen met IoT. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Bij selectie van deelnemers wordt gelet op het vormen van een diverse groep wat betreft type bedrijven en type uitdagingen. De mogelijkheid bestaat om met meerdere deelnemers uit een bedrijf deel te nemen aan deze series.

Programma opzet

Sessie 1: Succesvol experimenteren met IoT – Robbert Robbemond, WEcR (8 november)

 • Kennismaken met alle deelnemers en Series
 • Het bepalen van de basisvoorwaarden voor IoT
 • Praktische handvatten en tools voor het bepalen van inhoud en scope
 • Gerichte feedback op eigen ideeën

Sessie 2: Sensoren en andere technieken achter IoT – Manfred van der Voort (Icr3ate)

 • Technische mogelijkheden: welke huidige en nieuwe technieken zijn er en welke zijn toepasbaar binnen je bedrijf en in de keten?
 • Wat zijn voor en nadelen van verschillende hardware en software?
 • Gerichte feedback op eigen ideeën.

Sessie 3: Win-win voor bedrijf en keten 

 • Nieuwe technologie komt met de nodige aanpassingen in bedrijf en keten: verandermanagement voor het creëren van draagvlak op allerlei niveaus om te komen tot een win-win situatie.
 • Gerichte feedback op eigen ideeën.

Sessie 4: Datamanagement en privacy – Marc-Jeroen Boogaardt (WEcR)

 • Hoe gaan we om met verzamelde data binnen het bedrijf en keten, waarbij oog is van het privacy-element.
 • Gerichte feedback op eigen ideeën.
 • Feedback op de series.

Data, tijd & locatie

De sessies staan gepland in de maanden november en december. Elke sessie is van 12.00 tot 16.00 uur (start met lunch) en heeft een centraal thema. De data en locaties zijn nader te bepalen, maar altijd inspirerend, IoT gerelateerd, en in het westen van het land. De startbijeenkomst is gepland op 8 november.