Overzicht thema’s studentenopdrachten

Titel soort opdracht
Supply Chain Organisatie in de Potplanten Sector BSc
De impact van Kopen op Afstand op Nederlandse Tussenhanseldbedrijven MSc
Best Practcies Benchmark van zes sectoren naar de impact van virtualisering BSc
Best Practices en Consumentenbenchmark voor Brazilië BSc
Best Practices en Consumentenbenchmark voor Turkije MBA
Best Practices en Consumentenbenchmark voor China MSc
Best Practices en Consumentenbenchmark voor India MBA
De Duurzaamheid van business Modellen in de Nederlandse Sierteelt MSc
Design of the Distribution Network for an E-tail Scenario in the Floriculture Sector: the Metro Model MSc
Floricultural Network Design with Process and Inventory Allocation MSc
Inventory Pooling in the Floricultural Supply Chain MSc
Sourcing Strategies for Flora Providers in the Detail Scenario MSc
Order Fulfilment Strategies of (Flower) Webshops MSc
Post-Harvest Production Quality in the UK Cut Flower Distribution Chain MSc
The Impact of Retail on a Pot and Bedding Plant Nursery MSc
State of the Art Dutch Floriculture Exports MSc Project
Virtualization of Quality Oriented Supply Chain Networks in Dutch Floriculture MSc
Business Models for a B2C Flower Webshop MSc
Business Models and Value Networks, Creating Value as Multi-Sided Platform MSc
Collaboration in the Value Chain in order to Sustain the Business Model’s Value Creation MSc
Investments in Inter-Organisational Collaborations, Case Studies in the Dutch Horticulture Sector MSc
Quality Controlled Planning BSc Project
Projectorders: Succesfactoren voor plantenkwekers in het retailkanaal BSc
Online kopen van Bloemen, wanneer en voor wie interessant BSc
Efficiënte collectie van snijbloemen voor de detailhandel BSc
Lessons from other industries in the DaVinc3i Scenarios BSc Project
De werking van de Cooperatie Greenport Logistics MSc
Impact of detail scenario (plants, evolution) on the business model of Oriental Group MSc
The sustainability of business models: research in the Dutch horticulture sector MSc
Analysis of supply chain concepts for an international virtualized floricultural trade world BSc
E-commerce in the Brazilian Flower Sector: Characterization, analysis and trends BSc

Florian van Santen (Blinklane) – De Business Case

Florian van Santen is gepassioneerd over technologie die organisaties en het werken in deze organisaties drastisch zal veranderen. Technologie als Internet of Things (IoT), Big Data, Kunstmatige Intelligentie (AI) en Robotica zal een grote impact hebben op alles wat we doen. Florian richt zich naast de technische kant met name op de zakelijke waarde van deze technologieën. Als consultant bij BlinkLane helpt Florian organisaties om nieuwe concepten en businessmodellen te ontwikkelen. Hij heeft ruime ervaring met het in korte tijd creëren van nieuwe (digitale) producten en diensten aan de hand van data uit IoT- en AI-toepassingen.

Voor meer informatie over IoT:

Meer informatie over BlankLane: www.blanklane.com

 

Hans Moonen (CGI & Universiteit Twente)

Hans Moonen is sinds 2000 actief op het raakvlak van logistiek, procesverandering en ICT. Hans is als universitair docent verbonden aan de Universiteit Twente, waar hij doceert en toegepast onderzoek doet met studenten en een promovendus naar ketenregie en ICT toepassing binnen de logistiek. Daarnaast werkt hij als consultant bij CGI. Binnen CGI is Hans de expert hoe ICT in te zetten binnen logistieke ketens, transport en mobiliteit. Hij heeft uitgebreide ervaring in het realiseren van nieuwe vormen van (samen)werken binnen logistieke ketens. Daarbij maakt hij gebruik van gamification en andere ‘out-of-the-box’ benaderingen die aansluiten bij de motivatie en interesse van verschillende betrokken partijen. Een voorbeeld is de ‘best-driver app’ waar het gebruik van IoT op een creatieve en aansprekende manier wordt gestimuleerd onder vrachtwagenchauffeurs.

Meer informatie: https://nl.linkedin.com/in/hansmoonen

Sander Merkx (Mieloo en Alexander) – RFID-enabled tuinbouwketens

Mieloo & Alexander Business integrators is een consultancy en system integrator, gespecialiseerd in het innoveren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen en waardeketens met behulp van innovatieve IOT, AutoID en RFID technologie. Wij ontwerpen, bouwen en implementeren geavanceerde systeem oplossingen voor klanten in productie, (agro)logistiek en retail, klantspecifiek of uitgaande van onze modulaire/geïntegreerde standaard oplossingen.

Meer informatie: www.mielooandalexander.com

Rahul Tomar (Tsenso, start-up METRO Accelerator) – Fresh Index

De Fresh Index is de nieuwe ‘vervaldatum’ voor voedsel in plaats van de nu gebruikte houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voedsel.
Deze datum wordt niet afgedrukt, maar kan via een app worden uitgelezen en digitaal weergegeven worden op digitale prijskaartjes en in online supermarkten. Dit draagt bij aan vermindering van voedselverspilling, aangezien door temperatuurmonitoring de vervaldatum wordt bepaald. En via de index de datum automatisch wordt geüpdatet.

Meer informatie: http://tsenso.com/en/

Manfred van der Voort – ICR3ATE | Digital Makers Lab | The Things Network

Manfred van der Voort heeft ruim 25 jaar ervaring met het (her)ontwerpen, ontwikkelen, inrichten en beheren van IT. Daarbij is hij vanuit verschillende functies en rollen betrokken geweest bij projecten gericht op nieuwbouw, uitbreiding en integrale kwaliteitsverbetering van ICT-infrastructuren. De laatste jaren is hij werkzaam voor het Makerslab in Ede. Het Digital Makers Lab is een zakelijke ontwerp-, samenwerk- en maakplaats voor mechanica, elektronica en software in het IoT tijdperk. Anders gezegd een high tech werkplaats voor professionals die zelf connected & smart producten en services willen ontwikkelen of (deels) laten ontwikkelen. Daarnaast houdt hij zich, met ICR3ATE en Digital Makers Lab, bezig met rapid product prototyping.

Voor meer informatie: www.icr3ate.nl

 

Robin Puthli – iTude Babbler

“Babblers zijn kleine herbruikbare draadloze apparaten. U bevestigt ze bijvoorbeeld aan de binnenkant van een container of aanhangerdeur net voordat u de deur vergrendelt. Ze volgen de volledig zending van het begin tot aan het einde en houden deuropeningen, temperatuur en schokken bij. Deze informatie kunt u inlezen via een app via uw smartphone, of real-time ontvangen via de LoRa en NB-IoT netwerken van KPN en T-Mobile. Download een app op je smartphone of boordcomputer en je kunt Babbler meteen gebruiken. Alle inspecties die tijdens de zending zijn gemaakt, zijn zichtbaar op een dashboard. Babblers kunnen eenvoudig worden bevestigd met een magnetische houder of dubbelzijdige tape. Achteraf kunnen ze worden verwijderd zonder de wagen te beschadigen.”

Voor meer informatie: http://www.babbler.io/

Daan Boersma – KPN LoRanet

LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’. De technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Het is een landelijk dekkend netwerk specifiek voor IoT toepassingen. LoRa maakt het mogelijk om in de toekomst miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, over een lange afstand te verbinden met internet. Door middel van een chip voor ieder apparaat in elke sector wordt het eenvoudig om objecten te lokaliseren en te volgen.

Voor meer informatie: KPN LoRa