Inspirerende dag over logistiek van de toekomst

DaVinc3i Community bijeenkomst: de Consument CentraalHet programma voor de Davinc3i Community bijeenkomst ‘De Consument Centraal’ op 20 juni a.s. in het Kriterion in Rotterdam is bekend. In verschillende deelsessies ontdek je samen met experts uit het bedrijfsleven en het onderzoek wat de wensen van de eindgebruikers betekenen voor verschillende spelers in de sierteeltketen. Door als teler, handelaar, transporteur of retailer goed te anticiperen op deze wensen, creëer je nieuwe kansen en business en zorg je voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

 

Tijd Programma onderdelen
12:00 Ontvangst met koffie en een broodje
12.30 tot 12.45 Opening door Carlijn Savelkouls – community manager DaVinc3i (Wageningen Economic Research)
12.45 tot 13.15 Key Note: De sierteelt consument van de toekomst door – Jan Willem Grievink, CEO, FoodService Institute Nederland
13.30 tot 14.30 Deelsessie 1 (keuze uit onderstaande sessies)
15.00 tot 16.00 Deelsessie 2 (keuze uit onderstaande sessies)
16:00 Afsluiting met resultaten en bevindingen van deze middag
Borrel

Thema’s deelsessies

De middag bestaat uit 2 rondes met deelsessies. Op het aanmeldformulier kun je aangegeven naar welke deelsessies je voorkeur uitgaat. Hieronder vind je een toelichting bij de verschillende thema’s:

  1. Consument gedreven teelt
   In deze sessie zullen toonaangevende bedrijven in de sierteelt en tuinbouw hun ervaringen over consument gedreven teelt delen. Op basis van welke consumentendata sturen ze hun teelt en hoe komen ze aan die data? Waar lopen ze tegenaan bij het opzetten en uitvoeren van consument gedreven teelt?.
  2. De toekomst van de logistiek – en de rol van de consument
   Hoe ziet de logistiek er over een aantal jaren uit, wat betekent dat voor de verschillende spelers in de sierteelt keten, en welke rol heeft de consument hierin? Michiel van Veen (Royal Lemkes) deelt zijn visie hierover en Fijke Duijnhouwer presenteert de uitkomsten van haar onderzoek naar een nieuwe manier om klanten te clusteren op basis van regio’s waardoor transport efficiënter te organiseren is.
  3. Blockchain als tool voor consumentenvertrouwen
   Consumenten vragen steeds vaker naar de herkomst van de producten die ze kopen. Om hierover informatie op een betrouwbare en efficiente manier te delen maken verschillende voorlopers gebruik van blockchain technieken. In deze deelsessie delen zij hun ervaringen: wat is de meerwaarde en wat zijn de uitdagingen van het inzetten van deze techniek voor het bieden van transparantie richting consumenten.
  4.  Optimaal beheer van virtuele voorraden
   Door optimaal gebruik te maken van virtuele voorraden kunnen consumenten beter op maat worden bediend en kunnen kosten worden verminderd door in totaal minder voorraad in de keten te hebben. Dit biedt niet alleen kansen voor retailers. Ook groothandelaren, (merk)producenten en logistiek dienstverleners kunnen hier hun voordeel mee doen. Deze deelsessie gaat in op deze voordelen en wat er voor nodig is.
  5. Virtual Reality als tool voor consumentenonderzoek
   Virtual Reality biedt allerlei nieuwe mogelijkheden om interesses van klanten en consumenten in beeld te krijgen. Bijvoorbeeld als het gaat over hoe planten en bloemen het beste gepresenteerd kunnen worden.  Ook kan er met virtual reality achtergrond informatie bij producten worden gegeven en worden gemeten welke informatie wordt bekeken. Ervaar tijdens de sessie de mogelijkheden van Virtual Reality. Jos van den Puttelaar (WEcR) vertelt hoe deze techniek tot nu toe is toegepast en geeft inzicht in de uitkomsten.
  6. Kansen en grenzen van e-tail om in te spelen op de behoefte van de consument
   De online verkoop van bloemen en planten staat volop in de aandacht. In deze sessie worden de kansen en grenzen van online verkoop belicht. Hoe vullen verschillende verkoopkanalen elkaar aan en hoe maak je een afweging?
  7. Consument gedreven ketenmanagement
   Hoe ga je als keten om met de steeds verder differentiërende vraag van uit de markt? Deze vraag staat centraal in de deelsessie consument gedreven ketenmanagement. Friesland Campina geeft inzicht in hoe zij hier in hun keten mee omgaan. Vervolgens kijken we naar parallellen en verschillen met de sierteeltketen.

De inschrijving voor deelname is gesloten.

Locatie

Kriterion, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam